keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Day 7

Koulu alkoi 7.40, n. 3 tuntia liian aikaisin meidän makuumme. Tosin oli mukavaa päästä jo klo 11. Kävimme nopeasti keskustassa kaupassa ja kebabilla, jotta olisimme valmiita retkeilemään buddyn päästyä koulusta. Pidimme kovan aivoriihen retkemme kohteesta ja päädyimme Monkey Mountainiin! 

Lähdimme viiden aikoihin liikenteeseen ja saavuimme erään vanhan linnan raunioille. Koska olemme kunnon turisteja, otimme innoissamme kuvia linnasta ja Villachista. Linna oli hyvin korkealla ja maisemat jälleen kerran upeat. Niin korkealta Villach näkyi melkein kokonaan ja bongasimme jopa koulumme. 








Affenberg-Burg eli Monkey Mountain eli Apinavuori olikin aivan linnan vieressä. Sisään pääsi vain saksaksi opastetulle kierrokselle, joten emme ymmärtäneet sanaakaan oppaan puheesta. (Emme olisi ehkä muutenkaan opastusta kuunnelleet, koska apinat veivät kaiken huomiomme.) Välillä hän kommentoi meille pari juttua englanniksi ja buddy tulkkasi loput, jos oli jotain mielenkiintoista.  Olimme varmasti paikan innokkaimmat turistit! Ja olimme myös kerrankin ajoissa valmiina lähtöön :)



Apinoilla oli juuri ruoka-aika ja meitä kehotettiin liikkumaan rauhallisesti, koska oppaan mukaan "they are crazy!"


 


Apinat olivat selkeästi tottuneita ihmisiin, koska jotkut tulivat "näytille" ihan jalkoihimme. Yksi isoimmista makakeista läppäsi Katriinaa jalkaan ja aiheutti ääniefektin, joka varmasti kuului koko Carinthian osavaltioon. Opas vitsaili King Kongista ja vaaleahiuksisista naisista. Ei paljon naurattanut kun kyseinen makaki jäi aidalle istumaan ja huutamaan. Tästä pikku tapahtumasta huolimatta apinat olivat kyllä niin söpöjä ja huvittavia kun ne kieppuivat oksilla ja puuhastelivat keskenään. Niille oli rakennettu muutama virikehärveli, jota oppaan mukaan kaikki muut olivat oppineet käyttämään paitsi johtaja-apina. 



Pikkumakaki onnistui saamaan itselleen omenan puusokkelosta.




Makakeille oli rakennettu myös pikkuinen lampi, jossa oli jopa uimahyppyteline. Valitettavasti emme päässeet näkemään yhtään uimahyppääjää vauhdissa. Sen sijaan näimme kiipeilijän vauhdissa, joka kuitenkin otti pienimuotoisen syöksylaskun maahan. Vaikka vähän satoi päivä oli älyttömän hauska!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti