torstai 24. lokakuuta 2013

Day 25

Lauantaina mentiin turisteina Villachissa, kun Lauran sisko tuli kylään viikonlopuksi. Aloitimme päivän aikaisin kävelemällä jokirantaa pitkin keskustaan. Kävi hyvä tuuri, kun Villachissa sattui juuri tuona viikonloppuna olemaan Wein & Werk -markkinat. Kävelykadulla oli paljon kojuja, joissa myytiin erilaisia käsitöitä, sekä viiniteltta. Pilvisten päivien jälkeen oli sattumalta erittäin lämmin ja aurinkoinen päivä.


Syksy alkaa näkyä jo täälläkin.

Paikallista käsityötä.

Viiniteltta.

Viiniteltassa oli tarjolla erilaisia viinejä, sekä pientä purtavaa. Päätimme maistella Italialaisia leikkeleitä ja viiniä. Teltta oli kivasti koristeltu ja siellä oli kaksi poikaa soittamassa harmonikalla ja tuuballa paikallista kansanmusiikkia. 




Italialainen lautanen.


Kiipesimme keskustassa sijaitsevaan St. Jakobin kirkon torniin katselemaan maisemia. Portaita torniin oli 239 ja jokainen tuntui olevan entistä kapeampi. Viimeisimmät portaat olivat niin kapeat, että niiden kohdalla oli "liikennevalot", jotta ketään ei tulisi vastaan. Ylhäältä maisemat olivat kuitenkin upeat!



Taustalla vuoren rinteellä näkyy Landskron-linna, jonka kupeessa on Monkey Mountain.



 Illalla löysimme hienon ravintolan kävelykadulta ja ruoka oli myös sen tasoista; parasta kanaa ja wienerschnitzeliä mitä olemme syöneet! Valkoiset pöytäliinat, kynttilät ja pöytäkoristeet tekivät paikasta todella tunnelmallisen, ja jälleen alhainen hintataso yllätti meidät positiivisesti. Maistuvan ruuan jälkeen jatkoimme ensimmäistä kertaa illanviettoa Villachin keskustassa. Pienen hakemisen jälkeen löysimme viihtyisän italialaisen wine loungen. :)






Seuraavana päivänä kiertelimme järviä ja lähiseutuja 20 asteen lämmössä. Upea päätös viikonlopulle!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti