tiistai 15. lokakuuta 2013

Day 19

Arjen rutiinit alkavat jo pikkuhiljaa muotoutua ja onnistuimme nappaamaan kunnon syysflunssan. Viikon aikana ei tapahtunut juuri mitään koulun ja lepäilyn lisäksi, joten blogin päivittämiseen tuli vähän pidempi väli. Viikonloppuna vointi alkoi kohentua, onneksi, sillä odotimme kovasti sunnuntaipäivän ohjelmaa.

Sunnuntai oli huippuhauska päivä! Menimme vaihtariporukalla international officen järjestämälle retkelle Klagenfurtin lähellä olevaan Hochosterwitz-linnaan sekä Minimundukseen. 

Hochosterwitz oli nimensä mukaisesti korkealla vuoristossa ja bussi joutuikin ajamaan pitkin kapeaa kiemurtelevaa tietä ylös linnan juurelle ja loppumatkan kiipesimme. 







Linnaan päästäkseen piti kulkea 14 portin läpi. Tahti oli hieman reipas, koska olimme valmiiksi jo aikataulusta myöhässä. Linnassa meitä odotti opastettu kierros museon läpi, jonka jälkeen saimme itsenäisesti vielä tutustua paikkoihin.

Lounaaksi meille tarjoiltiin perinteisiä itävaltalaisia ruokia linnan omassa ravintolassa. Alkukeitoksi eteemme tuotiin paloiteltua pannukakkua liemessä, mikä hiukan ihmetytti meitä. Pääruoaksi oli tuttu ja turvallinen wienerleike. Apfelstrudel oli jälleen ruokailun kohokohta!




Museossa oli esillä vanhoja haarniskoja ja muita sotakamppeita.

Lounaan jälkeen matkamme jatkui kohti Minimundusta, eli pienoismallipuistoa.




Ensimmäisenä Minimunduksen vierailijoita oli vastassa Vapaudenpatsas. Puistossa oli paljon pienoismalleja kuuluisista kohteista, kuten  kirkoista, palatseista, rautatieasemista ja monumenteista.


Taj Mahal

Pisan kalteva torni.

Osa Kiinan muuria.

Vatikaani.


Sydneyn oopperatalo.
Eiffel-torni.
Neuschwanstein-linna

Queen Mary.
Louvren pyramidi.

Valkoinen talo.
International office oli järjestänyt meille mukaan pieniä lippuja, ja saimme napattua Suomen lipun jonka kanssa huidoimme ympäri puistoa. Neljän jälkeen lähdimme bussilla takaisin Villachiin, ja koska reissu oli ollut niin hauska, menimme vielä porukalla pieneen pubiin nauttimaan tuopilliset paikallista Villacher-olutta. Illalla piti taas palata arkeen ja valmistautua seuraavaan koulupäivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti