maanantai 30. syyskuuta 2013

Day 4

Lauantaimme alkoi pikku visiitillä koululle. Yritimme saada tunnuksemme koulun intranetiin toimimaan (buddyn avustuksella tietenkin, koska meillä ei ole kulkukortteja vielä), jotta voisimme vähän tutkia lukujärjestyksiämme ja muita koulujuttuja. Vaikka oli lauantai, buddyn kulkukortilla pääsimme sisään, koska täällä nähtävästi on tapana hengata koululla koska vaan ja se onkin mahdollista 24/7. Outoa.

Epäonnistuttuamme tehtävässämme palasimme asuntolalle ja tutkimme turistikartasta kohteita, joissa haluamme käydä. Bongasimme kartasta vesiputousreitin, joka oli melko lähellä. Buddy lähti tietenkin mielellään kuskaamaan meitä kohteeseen, jossa hänkään ei ollut ennen käynyt. Päivä oli hiukan sumuinen ja pilvinen, mutta yllättävän lämmin.








Luulimme reitin olevan tarkoitettu turisteille, mutta näköjään vaatikin vuorikiipeilytaitoja. Polku oli paikoin aika kapea ja jyrkkä, mutta kaunis. Kun motivaatiomäki oli kiivetty, se oli vaivan arvoista! Yllätykseksemme vesiputouksia olikin kolme; seuraava aina toista ylempänä reitillä.

Schleierfall




Itävallassa on tapana ilmoittaa matkat ajassa eikä kilometreinä. Aika-arviot ovat yleensä automatkoissa hieman yläkanttiin, tässä tapauksessa kuitenkin alakanttiin vaikeakulkuisen maaston takia. Jokaisen putouksen jälkeen polku oli aina hieman vaikeampi, mutta kukapa ei haluaisi hieman jännitystä elämään. Buddymme jopa poikkesi polulta muutaman kerran, ja auttoi Lauran toisen putouksen lähelle, minne selkeästi ihmisen ei ole tarkoitus mennä. Sen verran olematonta "polkua" buddy käytti ja joutui opastamaan Lauraa ratakiskoa vääntäen mihin on turvallista astua. Reitiltä poikkeaminen putouksen alle taisi olla jopa kielletty, mutta buddy ystävällisesti ilmoitti asiasta vasta kun jatkoimme matkaa. Hienohan se kuitenkin oli sinne päästyä! 

Katriina kuvasi, kun Laura otti...
...tämän kuvan.
Kesselfall

Reitillä kolmannelle putoukselle oli söpö pieni silta ja jopa rappusia, eli sinne kipuaminen oli ajoittain hiukan helpompaa. Maisemat olivat kuin suoraan Taru Sormusten Herrasta -elokuvista. :)




Kolmas putous oli suurin ja hienoin! 31 metriä korkea Finsterbachfall.

Finsterbachfall
Turistit
Kaiken kaikkiaan retkeen kului pari tuntia ja kaiken tuon urheilun jälkeen, piti käydä tankkaamassa paikallista döner kebabia. Asuntolalla nopeasti vaihdoimme vaatteet ja lähdimme samantien muiden vaihto-oppilaiden kanssa kävelymatkan päässä olevalle "ranchille" pieniin pippaloihin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti