lauantai 28. syyskuuta 2013

Day 3

Welcome Day

Aamu alkoi vaihto-oppilaiden aamupalalla koululla klo 8.30. Herääminen tuotti jälleen pieniä vaikeuksia, joten saavuimme paikalle tyylikkäästi myöhässä. Onneksi kyseessä oli melko epävirallinen tapahtuma ja kellonaika ei ollut ihan justiinsa. Tarjolla oli pieniä leipiä, joihin selkeästi oli panostettu erilaisilla täytteillä, sekä hedelmiä ja kahvia.

Seuraavaksi siirryimme auditorioon infotilaisuuteen, jossa esiteltiin hieman uutta kouluamme ja kerrottiin mm. International Officen toiminnasta sekä koulun intranetin käytöstä. Meille esiteltiin myös lyhyesti kirjaston palvelut.

Puolen päivän aikoihin lähdimme bussilla kohti Villachin keskustaa. Meille oli järjestetty kaupunkikierros ydinkeskustassa, mikä sisälsi paljon historiallista opastusta. Emme oikein jaksaneet keskittyä kierrokseen, koska olimme jo kahtena edellisenä päivänä kierrelleet keskustassa niin paljon. Kierroksen alkaessa paikalle saapuivat myös "buddyt", eli tutoroppilaat ja lopuksi menimme kaikki yhdessä syömään ravintolaan ja samalla tutustuimme omaan buddyymme paremmin. Tarjolla oli perinteisiä itävaltalaisia ruokia; wienerschnitzeliä ja apfelstrudelia. Etenkin jälkkäri oli todella herkullista, lämmintä omenapiirakkaa kermavaahdolla. Nam!

Ruokailun jälkeen lähdimme buddyn kanssa shoppailemaan Kärntenin suurimpaan ostoskeskukseen Atrioon. Buddy oli miesmäiseen tapaan nopea ostoksissaan, joten emme viitsineet edes ehdottaa vaatekaupoissa "poikkeamista". Ehkä ensi kerralla, sillä kauppoja Atriossa on paljon! Teimme reissun parhaan ostoksen: kahvinkeittimen. Nyt on tuskaiset aamut takana!

Illalla hengailimme asuntolalla ja nautiskelimme kahvista. Hommasimme myös puhelinliittymät täältä, jotka tuottivat meille päänvaivaa saksankielisen puheopastuksen takia. Piti sitten pyytää buddy paikalle tulkkaamaan. Loppuilta kuluikin toasteja syödessä ja pikku retkiä suunnitellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti