perjantai 27. syyskuuta 2013

Day 2

Tänään vähän nukutti. Sen verran ettemme sitten selviytynetkään koululle info-tilaisuuteen klo 9. Hups.

Kun vihdoin pääsimme liikenteeseen asuntolalta, nappasimme alakerran kahviautomaatista cappuccinot ja lähdimme kuitenkin käväisemään koululla. Pyörimme hetken aikaa eksyksissä (taas), kunnes vihdoin löysimme International Officen. Veimme lahjaksi paikalliselle kv-koordinaattorille Niiskuneiti-jääkaappimagneetin, koska hänestä oli meille valtavasti apua hakuprosessin aikana. Sitten lähdimmekin keskustaan seikkailemaan.

Keskustaan mennessä meillä oli selkeät tavoitteet; käydä kaupungintalolla rekisteröitymässä Villachin asukkaiksi, käydä kyselemässä mitä maksavat puhelinliittymä sekä netti ja käydä Lidlissä ostelemassa vielä vähän kaikkia perustarvikkeita. Päivä oli jälleen täydellisen aurinkoinen ja meitä hiukan huvitti kun paikalliset käyttävät jo takkeja ja meillä on topit päällä.


Totesimme jälleen kuinka ihana ja idyllinen kaupunki Villach on! Missään ei ole roskan roskaa ja kaikki kukka-asetelmatkin on mietitty viimeisen päälle. Pysähdyimme erääseen ravintola-konditoriaan syömään, mutta tarjoilija ilmoitti meille, että keittiö on kiinni. Olimme hieman ihmeissämme tästä, koska kello oli vasta neljä iltapäivällä. Missä ravintolakulttuuri? Kuitenkin tarjoilija oli niin mukava, että järjesti meille välipalat. Ravintola Rainer oli kauniissa paikassa jonkin kirkon vieressä ja sen terassille paistoi ihanasti aurinko. Turisteina kuvailimme innoissamme kaikkea mahdollista tietenkin :)



Syötyämme käväisimme vielä sisällä konditoriassa. Siellä odottikin makeat näkymät!


Lisäksi konditoriassa oli kaikennäkösiä suklaaherkkuja ja leivoksia. Asuntolamme johtaja oli maininnutkin kyseisestä paikasta ja vinoili meille, että hän kyllä tietää suomalaisten tykkäävän herkuista. Käytyämme tuolla ei käy kieltäminen!


Eksyimme hieman myös paikallisiin kauppoihin. Jo ensimmäinen yllätti, koska ulkoapäin se näytti pieneltä vaatimattomalta kioskilta, mutta paljastuikin hyvinvarustelluksi elintarvikeliikkeeksi. Sieltä löytyi myös ihania koruja ja kaikkea mahdollista käyttötavaraa, sekä merkkituoksuja aika edullisesti. Bongasimme erään vaateliikkeen, kun huomasimme ulkopuolella tarjouksessa olevia ballerinoja. Käväisimme sisäpuolella ja tulimmekin ulos useampien kassien kanssa. Liike näytti siltä, että hintalappuja ei edes uskaltaisi katsoa, mutta hintataso olikin Suomea alhaisempi. Vaatteet olivat tosi hienoja ja tuntuvat olevan ihan hyvälaatuisia. Tämä rohkaisee meitä menemään muihinkin kalliin näköisiin pikkuliikkeisiin "katselemaan". Eli emme voi enää mennä kaupungille tällä viikolla :D




Lidliin löydettyämme raahasimme taas mukaamme kaksi kunnon kassillista ruokaa ja muita perustarvikkeita ja suuntasimme kohti linja-autoasemaa. Täällä toimii joukkoliikenne aika huonosti, ja ilmeisesti paikalliset kulkevatkin enimmäkseen pyörillä tai omilla autoilla. Busseja menee kerran tunnissa tai harvemmin ja viimeinen bussi keskustasta lähtee 19.30, mutta onneksi lippu on kuitenkin 20.30 asti voimassa. Tosin kaupatkin menevät aika aikaisin kiinni, joten jos keskustaan on asiaa myöhemmin, ehkä taksi on silloin paras kulkuneuvo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti